| ŚNIADANIE – JADŁOSPIS OD 21.10.2024r. do 25.10.2024r. | |
| WTOREK 21.10.2024 | |
| Pieczywo pszenne z masłem, | Alergeny –1,3,7, |
| Dodatki do pieczywa: dżem truskawkowy lub brzoskwiniowy, sałata, pomidor, ogórek, ser żółty , wędlina | Alergeny –7, |
| Tosty | Alergeny –1,3,7, |
| Sandwich z żółtym serem | Alergeny –1,3,7, |
| Zupa mleczna z makaronem | Alergeny –1,3,7, |
| Napój : herbata lub kakao do wyboru | Alergeny –7, |
| Woda n/g | |
| WTOREK 22.10.2024 | |
| Pieczywo pszenne z masłem, | Alergeny –1,3,7, |
| Dodatki do pieczywa: dżem truskawkowy lub brzoskwiniowy, sałata, pomidor, ogórek, ser żółty , wędlina | Alergeny –7, |
| Tosty | Alergeny –1,3,7, |
| Sandwich z żółtym serem | Alergeny –1,3,7, |
| Jajka sadzone | Alergeny –1,3,7, |
| Napój : herbata lub kakao do wyboru | Alergeny –7, |
| Woda n/g | |
| ŚRODA 23.10.2024 | |
| Pieczywo pszenne z masłem, | Alergeny –1,3,7, |
| Dodatki do pieczywa: dżem truskawkowy lub brzoskwiniowy, sałata, pomidor, ogórek, ser żółty , wędlina | Alergeny –7, |
| Parówki drobiowe | Alergeny –7, |
| Tosty | Alergeny –1,3,7, |
| Sandwich z żółtym serem | Alergeny –1,3,7, |
| Napój : herbata lub kakao do wyboru | Alergeny –7, |
| Woda n/g | |
| CZWARTEK 24.10.2024 | |
| Pieczywo pszenne z masłem, | Alergeny –1,3,7, |
| Dodatki do pieczywa: dżem truskawkowy lub brzoskwiniowy, sałata, pomidor, ogórek, ser żółty , wędlina | Alergeny –7, |
| Placki na jogurcie greckim | Alergeny –1,3,7, |
| Tosty | Alergeny –1,3,7, |
| Sandwich z żółtym serem | Alergeny –1,3,7, |
| Napój : herbata lub kakao do wyboru | Alergeny –7, |
| Woda n/g | |
| PIĄTEK 25.10.2024 | |
| Pieczywo pszenne z masłem, | Alergeny –1,3,7, |
| Dodatki do pieczywa: dżem truskawkowy lub brzoskwiniowy, sałata, pomidor, ogórek, ser żółty , wędlina | Alergeny –7, |
| Tosty | Alergeny –1,3,7, |
| Sandwich z żółtym serem | Alergeny –1,3,7, |
| Zupa mleczna z zacierką | Alergeny –3, |
| Napój : herbata lub kakao do wyboru | Alergeny –7, |
| Woda n/g | |
Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .
NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki
