JADŁOSPIS OD 02.01.2024 DO 05.01.2024 | ||
WTOREK 02.01.2024 | ||
Zupa krem marchewkowy | Alergeny 1,3,7,9, | 250 g |
Naleśniki z twarogiem posypane cukrem pudrem | Alergeny – 1,3,7, | 250 g |
Woda n/g | 100 ml | |
ŚRODA 03.01.2024 | ||
Zupa barszcz biały z kiełbaską | Alergeny – 1,,7,9, | 250g |
Kopytka okraszane cebulką | Alergeny – 1,3,7, | 300g |
Deser z jogurtu greckiego z musem truskawkowym | Alergeny – 7, | 100g |
Woda niegazowana | 150g | |
CZWARTEK 04.01.2024 | ||
Zupa ogórkowa z natką pietruszki | Alergeny -7,9, | 250g |
Kotlety z indyka panierowane | Alergeny-1,3,7 | 100g |
Ziemniaki z koperkiem | 180g | |
Surówka z fasolki szparagowej | Alergeny-3,7, | 100g |
Kompot gruszkowy | 150g | |
PIĄTEK 05.01.2024 | ||
Zupa rosół z makaronem i natką pietruszki | Alergeny – 1,37, | 250g |
Kotlet mielony rybny | Alergeny – 1,3,4, | 90g |
Ziemniaki z koperkiem | 180g | |
Surówka z kapusty kiszonej | 100g | |
Kompot jabłkowy | 150 ml |
Składniki potraw i alergenów wchodzących w skład jadłospisu znajdują się do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .
NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki