JADŁOSPIS OD 20.11.2023r. DO 24.11.2023r. | ||
PONIEDZIAŁEK 20.11.2023 | ||
Zupa krem z białych warzyw | Alergeny –7,9, | 250 g |
Spaghetti z makaronem | Alergeny –1,3, | 400 g |
Deser z jogurtu greckiego z musem | Alergeny – | 100g |
Woda niegazowana | 150 g | |
WTOREK 21.11.2023 | ||
Zupa owocowa z makaronem | Alergeny –,7,9, | 250 g |
Gołąbki w sosie pomidorowym | Alergeny – 1,7, | 120 g |
Ziemniaki z koperkiem | 100g | |
Kompot jabłkowy | 150 ml | |
ŚRODA 22.11.2023 | ||
Zupa barszcz biały z kiełbaską | Alergeny – ,7,9, | 250g |
Naleśniki z twarogiem posypane cukrem pudrem | Alergeny – 1,3, | 400g |
Woda niegazowana | 150ml | |
CZWARTEK 23.11.2023 | ||
Zupa krem z dyni i batatów | Alergeny -9, | 250g |
Pieczeń z indyka w sosie własnym | Alergeny-1,7 | 100g |
Ryż gotowany | 150g | |
Surówka mini marchewki | Alergeny-7 | 100g |
Woda niegazowana | 150g | |
PIĄTEK 24.11.2023 | ||
Zupa pomidorowa z makaronem | Alergeny – 1,3,9 | 250g |
Kotlet rybny mielony | Alergeny-1,3,4, | 90g |
Ziemniaki z koperkiem | 180g | |
Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem i marchewką | 100g | |
Kompot śliwkowy | 150ml |
Alergeny do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .
NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki