JADŁOSPIS OD 06.11.2023r. DO 10.11.2023r. | ||
PONIEDZIAŁEK 06.11.2023 | ||
Zupa krem z batatów
|
Alergeny –7,9, | 250 g |
Spaghetti z makaronem | Alergeny –1,3, | 400 g |
Sok wyciskany z jabłka , marchwi | Alergeny – | 100g |
Woda niegazowana | 150 g | |
WTOREK 07.11.2023 | ||
Zupa jarzynowa z natką pietruszki | Alergeny –,7,9, | 250 g |
Gulasz z szynki w sosie własnym | Alergeny – 1,7, | 120 g |
Kasza jęczmienna | 100g | |
Surówka buraczki | 100g | |
Woda niegazowana | 150 ml | |
ŚRODA 08.11.2023 | ||
Zupa szefa kuchni z czerwonej soczewicy | Alergeny – ,7,9, | 250g |
Kopytka okraszane cebulką | Alergeny – 1,3, | 400g |
Kompot śliwkowy | 150ml | |
CZWARTEK 09.11.2023 | ||
Zupa pieczarkowa | Alergeny -9, | 250g |
Kurczak w sosie meksykańskim | Alergeny-1,7 | 100g |
Ryż gotowany | 150g | |
Surówka mini marchewki | Alergeny-7 | 100g |
Woda niegazowana | 150g | |
PIĄTEK 10.11.2023 | ||
Zupa rosół z makaronem | Alergeny – 1,3,9 | 250g |
Paluszki rybne | Alergeny-1,3,4, | 90g |
Ziemniaki opiekane w piecu | 150g | |
Surówka z sałaty lodowej ze świeżym ogórkiem pomidorem i konserwową kukurydzą w sosie koperkowo- ziołowym | 150g | |
Woda niegazowana | 150ml |
Alergeny do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .
NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki