JADŁOSPIS OD 16.10.2023r. do 20.10.2023r. | ||
PONIEDZIAŁEK 16.10.2023 | ||
Zupa krupnik z natką pietruszki
|
Alergeny –9, | 250 g |
Racuchy posypane cukrem pudrem | Alergeny –1,3,7, | 250 g |
Woda niegazowana | 100 g | |
WTOREK 17.10.2023 | ||
Zupa krem z dyni i batatów | Alergeny -,7,9, | 250 g |
Sztuka mięsa w sosie własnym | Alergeny – 1,7, | 120 g |
Ziemniaki z koperkiem | 180g | |
Surówka colesław | Alergeny – 3,7, | 100g |
Deser z jogurtu greckiego z musem | Alergeny – 7, | 100g |
Kompot jabłkowo- śliwkowy | 150 ml | |
ŚRODA 18.10.2023 | ||
Zupa pomidorowa z ryżem | Alergeny – ,7,9, | 250g |
Bioderka pieczone z sosem | Alergeny – 1,3,7, | 250g |
Ziemniaki z koperkiem | 100g | |
Surówka buraczki | ||
Kompot śliwkowy | 100ml | |
CZWARTEK 19.10.2023 | ||
Zupa kalafiorowa | Alergeny – ,7,9, | 250g |
Tagiatelle z sosem serowym i kurczakiem | Alergeny – 1,3,7, | 100g |
Woda n/g | 100ml | |
PIĄTEK 20.10.2023 | ||
Zupa rybna | Alergeny – ,7,9, | 250g |
Jajko sadzone | Alergeny – 3,7 | 60g |
Ziemniaki z koperkiem | 180g | |
Surówka | Alergeny – 1,3,4,7, | 100g |
Woda n/g | 100ml |
Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .
NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki