JADŁOSPIS OD 09.10.2023r. do 13.10.2023r. | ||
PONIEDZIAŁEK 09.10.2023 | ||
Zupa jarzynowa z natką pietruszki
|
Alergeny –7,,9, | 250 g |
Makaron z twarogiem i musem truskawkowym | Alergeny –1,3,7, | 250 g |
Woda niegazowana | 100 g | |
WTOREK 10.10.2023 | ||
Zupa krem marchewkowy | Alergeny –1,3,7,9, | 250 g |
Kotlet mielony | Alergeny – 1,3,7, | 120 g |
Ziemniaki z koperkiem | 150g | |
Surówka mizeria | 100g | |
Kompot śliwkowy | 150 ml | |
ŚRODA 11.10.2023 | ||
Zupa ogórkowa z natką pietruszki | Alergeny – ,7,9, | 250g |
Leczo warzywne | Alergeny – 1,3,7, | 250g |
Kasza jęczmienna pęczak | 100g | |
Woda n/g | 100ml | |
CZWARTEK 12.10.2023 | ||
Zupa pomidorowa z makaronem | Alergeny – ,7,9, | 250g |
Bioderka z kurczaka | Alergeny – 1,3,7, | 100g |
Ziemniaki z koperkiem | 150g | |
Surówka z sałaty lodowej z pomidorkami koktajlowymi i ogórkiem polane sosem | 100g | |
Kompot jabłkowy | 100ml | |
PIĄTEK 13.10.2023 | ||
Zupa rybna | Alergeny – ,7,9, | 250g |
Pizza margaritta posypana żółtym serem | Alergeny – 1,3,4,7, | 100g |
Woda niegazowana | 100ml |
Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .
NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki