JADŁOSPIS OD 02.10.2023 DO 06.10.2023 | ||
PONIEDZIAŁEK 02.10.2023 | ||
Zupa kalafiorowa z koperkiem
|
Alergeny –7,,9, | 250 g |
Tortilla warzywna | Alergeny –1,3,7, | 250 g |
Woda niegazowana | 100 g | |
WTOREK 03.10.2023 | ||
Zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty | Alergeny –1,3,7,9, | 250 g |
Sztuka mięsa w sosie własnym | Alergeny – 1,3,7, | 120 g |
Kasza jęczmienna | 150g | |
Surówka buraczki | 100g | |
Kompot śliwkowy | 150 ml | |
ŚRODA 04.10.2023 | ||
Zupa krem z dyni z natką pietruszki | Alergeny – ,7,9, | 250g |
Kopytka leniwe z twarogiem na słodko własnej roboty | Alergeny – 1,3,7, | 250g |
Woda n/g | 100ml | |
CZWARTEK 05.10.2023 | ||
Zupa szpinakowa z jajkiem | Alergeny – ,7,9, | 250g |
Kurczak w sosie słodko- kwaśnym | Alergeny – 1,3,7, | 100g |
Ryż | 150g | |
Surówka warzywa na parze | 100g | |
Kompot jabłkowy | 100ml | |
PIĄTEK 06.10.2023 | ||
Zupa owocowa z makaronem | Alergeny – ,7,9, | 250g |
Pulpety rybne w sosie pomidorowym | Alergeny – 1,3,4,7, | 100g |
Ziemniaki z koperkiem | 180g | |
Surówka colesław | Alergeny – 1,3 | 100g |
Woda niegazowana | 100ml |
Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .
NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki