JADŁOSPIS  OD 16.10.2023r. do 20.10.2023r.
PONIEDZIAŁEK 16.10.2023
Zupa  krupnik z natką pietruszki

 

Alergeny –9, 250 g
Racuchy posypane cukrem pudrem Alergeny –1,3,7, 250 g
Woda niegazowana   100 g
WTOREK 17.10.2023
Zupa krem z dyni i batatów Alergeny -,7,9, 250 g
Sztuka mięsa w sosie własnym Alergeny – 1,7, 120 g
Ziemniaki z koperkiem   180g
Surówka colesław Alergeny – 3,7, 100g
Deser z jogurtu greckiego z musem Alergeny – 7, 100g
Kompot jabłkowo- śliwkowy   150 ml
ŚRODA 18.10.2023
Zupa pomidorowa z ryżem Alergeny – ,7,9, 250g
Bioderka pieczone z sosem  Alergeny – 1,3,7, 250g
Ziemniaki z koperkiem   100g
Surówka buraczki    
Kompot śliwkowy   100ml
CZWARTEK 19.10.2023
Zupa  kalafiorowa Alergeny – ,7,9, 250g
Tagiatelle z sosem serowym i kurczakiem Alergeny – 1,3,7, 100g
Woda n/g   100ml
PIĄTEK 20.10.2023
Zupa rybna    Alergeny – ,7,9, 250g
Jajko sadzone Alergeny – 3,7 60g
Ziemniaki z koperkiem   180g
Surówka Alergeny – 1,3,4,7, 100g
Woda n/g   100ml

 

 

 

Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

 

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki