JADŁOSPIS  OD 02.01.2024  DO 05.01.2024
WTOREK 02.01.2024
Zupa krem  marchewkowy Alergeny 1,3,7,9, 250 g
Naleśniki z twarogiem posypane cukrem pudrem Alergeny – 1,3,7, 250 g
Woda n/g 100 ml
ŚRODA 03.01.2024
Zupa barszcz biały z kiełbaską Alergeny – 1,,7,9, 250g
Kopytka okraszane cebulką Alergeny – 1,3,7, 300g
Deser z jogurtu greckiego z musem truskawkowym Alergeny – 7, 100g
Woda niegazowana 150g
CZWARTEK 04.01.2024
Zupa ogórkowa z natką pietruszki Alergeny -7,9, 250g
Kotlety z indyka panierowane Alergeny-1,3,7 100g
Ziemniaki z koperkiem 180g
Surówka z fasolki szparagowej Alergeny-3,7, 100g
Kompot gruszkowy 150g
PIĄTEK 05.01.2024
Zupa rosół z makaronem i natką pietruszki Alergeny – 1,37, 250g
Kotlet mielony rybny Alergeny – 1,3,4, 90g
Ziemniaki z koperkiem 180g
Surówka z kapusty kiszonej 100g
Kompot jabłkowy 150 ml

Składniki potraw i alergenów wchodzących w skład jadłospisu znajdują się do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki