JADŁOSPIS OD 07.01.2020 DO 10.01.2020

  

JADŁOSPIS  OD 07.01.2020 DO 10.01.2020
WTOREK 07.01.2020
Zupa grochowa na wędzonce Alergeny –7,9, 250 g
Naleśniki z twarogiem , musem truskawkowym i bitą śmietaną Alergeny – 1,3,7, 400 g
Napój: woda niegazowana   150 g
ŚRODA 08.01.2020
Zupa  pomidorowa z makaronem i natką pietruszki Alergeny – 1,3, 7,9, 250 g
Kotlet schabowy Alergeny – 1,3,7, 100 g
Ziemniaki z koperkiem   180 g
Surówka marchewka z groszkiem Alergeny – 1,7, 150 g
Kompot jabłkowy   150 ml
CZWARTEK 09.01.2020
Zupa ogórkowa Alergeny -1,3,9 250 g
Bioderka z kurczaka   100 g
Ziemniaki z koperkiem   180 g
Surówka z kapusty pekińskiej z papryką czerwoną Alergeny -1,3 150 g
Woda niegazowana   150 g
PIĄTEK 10.01.2020
Zupa krupnik z natką pietruszki Alergeny – 7,9, 250 g
Kostka  rybna z serem Alergeny-1,3,4, 100 g
Ziemniaki z koperkiem   180 g
Surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem i marchewką   150g
Kompot jabłkowy    

 Składniki potraw i alergenów wchodzących w skład jadłospisu znajdują się do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki

 

Uczestniczymy w programach:

bezpieczne_wakacje_180_150