JADŁOSPIS OD 18.11.2019 DO 22.11.2019

  

JADŁOSPIS  OD 18.11.2019  
DO 22.11.2019
PONIEDZIAŁEK 18.11.2019
Zupa   jarzynowa z koperkiem   Alergeny –7,9, 250 g
Racuchy posypane cukrem pudrem Alergeny –1,3,7 400 g
Napój: woda niegazowana   150 g
WTOREK 19.11.2019
Zupa rosół z makaronem Alergeny –1,3,9, 250 g
Kotlet schabowy Alergeny – 1,3,7, 100 g
Ziemniaki z koperkiem   180g
Surówka: marchewka z groszkiem Alergeny – 1,7 150g
Kompot jabłkowy   150 ml
ŚRODA 20.11.2019
Zupa dyniowa z natką pietruszki Alergeny – 3,7,9, 250g
Gołąbki z sosem pomidorowym Alergeny – 1,3,7, 100g
Ziemniaki z koperkiem   180g
Woda niegazowana   150g
CZWARTEK 21.11.2019
Zupa  barszcz biały z kiełbaską Alergeny -9 250g
Bioderka z kurczaka Alergeny-1,3,7 100g
Ziemniaki z koperkiem Alergeny- 150g
Surówka  kapusta zasmażana   100g
Woda niegazowana   150g
PIĄTEK 22.11.2019
Zupa owocowa z makaronem Alergeny – 1,37, 250g
Kostki z dorsza z serem Alergeny-1,3,4, 100g
Ziemniaki z koperkiem   180g
Surówka z kapusty kiszonej   150g
Napój woda niegazowana   150ml

   Składniki potraw i alergenów wchodzących w skład jadłospisu znajdują się do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki

 

Uczestniczymy w programach:

bezpieczne_wakacje_180_150