JADŁOSPIS OD 09.03.2020 DO 13.03.2020

JADŁOSPIS  OD 09.03.2020  DO 13.03.2020
PONIEDZIAŁEK 09.03.2020
Zupa  ogórkowa z natką pietruszki   Alergeny –7,9, 250 g
Ryż z jabłkami i bitą śmietaną własnej roboty Alergeny –7, 400 g
Woda niegazowana   150 g
WTOREK 10.03.2020
Zupa pomidorowa z makaronem Alergeny –9, 250 g
Pulpety wieprzowe w sosie śmietanowym własnej roboty Alergeny – 1,3,7, 100 g
Kasza kuskus   150g
Surówka buraczki     150g
Woda niegazowana   150 ml
ŚRODA 11.03.2020
Zupa żurek z białą kiełbaską Alergeny – ,7,9, 250g
Makaron z twarogiem i musem truskawkowym własnej roboty Alergeny – 1,3,7, 400g
Woda niegazowana   150ml
CZWARTEK 12.03.2020
Zupa rosół z lanymi kluskami własnej roboty Alergeny -1,3,9, 250g
Potrawka z kurczaka w sosie słodko- kwaśnym własnej roboty Alergeny-1, 100g
ryż     180g
Surówka: ogórek kiszony   150g
Woda niegazowana   150g
PIĄTEK 13.03.2020
Zupa  owocowa z makaronem Alergeny –1,3 , 250g
pstrąg Alergeny-1,3,4, 90g
Ziemniaki z koperkiem   180g
Surówka  colesław Alergeny -3,7 150g
Woda niegazowana   150ml

   Składniki potraw i alergenów wchodzących w skład jadłospisu znajdują się do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki

 

Uczestniczymy w programach:

bezpieczne_wakacje_180_150