JADŁOSPIS  OD  16.05.2022r. DO 20.05.2022r.

JADŁOSPIS  OD  16.05.2022r. DO 20.05.2022r.
PONIEDZIAŁEK 16.05.2022
Zupa   z  fasoli szparagowej z koperkiem

 

Alergeny – 7,9, 250 g
Spaghetti z makaronem posypane żółtym serm Alergeny –1,3,7, 350 g
Woda niegazowana   150 g
Deser: galaretka owocowa    
WTOREK 17.05.2022
Zupa pomidorowa z ryżem Alergeny –,9, 250 g
Kotlet mielony wieprzowy Alergeny – 1,3,7, 100 g
Ziemniaki z koperkiem   200g
Surówka colesław Alergeny – 1, 7, 100g
Woda niegazowana Alergeny –,7 150g
ŚRODA 18.05.2022
Zupa jarzynowa z natką pietruszki Alergeny – ,7,9, 250g
Kopytka okraszane cebulką Alergeny – 1,3,7, 300g
Kompot  jabłkowy   150 ml
CZWARTEK 19.05.2022
Zupa owocowa z makaronem Alergeny -1 250g
Medaliony drobiowe Alergeny-1,7 100g
Ziemniaki   200g
Surówka  marchewka okraszana bułką tartą i masełkiem Alergeny-1,3,7 90g
Woda niegazowana   150 ml
PIĄTEK 20.05.2022
Zupa rybna Alergeny – 4,7,9 250g
Sos warzywny Alergeny-1, 150g
Ryż na sypko   150g
Woda niegazowana   150g
Smoothie owocowe    

Alergeny do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

 

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki

 

Uczestniczymy w programach:

bezpieczne_wakacje_180_150
Skip to content