JADŁOSPIS  OD 02.11.2021 DO 05.11.2021

JADŁOSPIS  OD 02.11.2021 DO 05.11.2021
WTOREK 02.11.2021
Zupa ogórkowa z natką pietruszki Alergeny 7,9, 250 g
Naleśniki z twarogiem i musem truskawkowym Alergeny – 1,3,7, 400 g
Woda niegazowana   150 ml
ŚRODA 03.11.2021
Zupa  krem z ciecierzycy z batatami Alergeny – 1,7, 250g
Kotlet schabowy Alergeny – 1,3,7, 100g
Ziemniaki z koperkiem   200g
Surówka marchewka z groszkiem Alergeny – 1,7, 150g
Woda niegazowana   100 ml
CZWARTEK  04.11.2021
Zupa barszcz ukraiński Alergeny -1,3,7, 250g
Kasztan drobiowy Alergeny-1,,7 100 g
Kasza kuskus 150g
Surówka z kapusty pekińskiej z rzodkiewką i ogórkiem   150 g
Kompot owocowy   100g
PIĄTEK 05.11.2021
Zupa  jarzynowa z natką pietruszki Alergeny –1,3, 250g
Kotlet z mintaja Alergeny – 1,4,3, 100 g
Ziemniaki z koperkiem   180 g
Surówka: szwedzka   150 g
Woda niegazowana   100ml
Koktajl truskawkowy Alergeny – 7,  

Do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

 

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

Pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier waniliowy.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości :

Glutenu, mleka, jaj, soi,selera i gorczycy. 

Uczestniczymy w programach:

bezpieczne_wakacje_180_150
Skip to content