JADŁOSPIS OD 22.02.2021 DO 26.02.2021

JADŁOSPIS  OD 22.02.2021 DO 26.02.2021
PONIEDZIAŁEK  22.02.2021
Zupa  fasolowa na wędzonce Alergeny –7,9, 250 g
Makaron z truskawkami posypany twarogiem Alergeny –1,3,7 300 g
Woda niegazowana   100 g
WTOREK 23.02.2021
Zupa pomidorowa z ryżem Alergeny 1,,9, 250 g
Hamburgery Alergeny – 1,3,7, 300 g
Woda niegazowana   100g
ŚRODA 24.02.2021
Zupa krupnik Alergeny – 1,7,9, 250g
Kluski śląskie z sosem pieczarkowym Alergeny – 7, 350g
Woda niegazowana   100g
CZWARTEK  25.02.2021
Zupa krem warzywny Alergeny -1,3,7, 250g
Udko z kurczaka Alergeny-1,3,7 100 g
ziemniaki 150g
Surówka buraczki   100 g
Woda niegazowana   100g
PIĄTEK 26.02.2021
Zupa rosół z makaronem Alergeny –1,3 7, 250g
Paluszki rybne Alergeny – 1,4,3, 80g
Ziemniaki opiekane w piecu   180 g
Surówka colesław Alergeny – ,3,7 120 g
Woda niegazowana   100ml

Do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

 

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki

 

 

Uczestniczymy w programach:

bezpieczne_wakacje_180_150