JADŁOSPIS  OD 08.11.2021 DO 10.11.2021

JADŁOSPIS  OD 08.11.2021 DO 10.11.2021
PONIEDZIAŁEK  08.11.2021
Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z boczkiem wędzonym Alergeny ,9, 250 g
Makaron z  twarogiem i musem truskawkowym Alergeny – 1,3,7, 400 g
Smoothe owocowe ( kiwi, pomarańcz, banan)   150 ml
Woda niegazowana   150 ml
WTOREK 09.11.2021
Zupa  koperkowa z klopsikami Alergeny – 3,7,9 250g
Gulasz z szynki w sosie własnym Alergeny – 1, 100g
Kasza gryczana   150g
Surówka buraczki Alergeny – 150g
Woda niegazowana   150 ml
ŚRODA 10.11.2021
Zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki Alergeny -1,7,9 250g
Bioderko z kurczaka pieczone w piecu 130 g
Ziemniaki z koperkiem 200g
Surówka colesław Alergeny-7, 150 g
Woda niegazowana   150 ml

Do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

 

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

Pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier waniliowy.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości :

Glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. 

 

Uczestniczymy w programach:

bezpieczne_wakacje_180_150
Skip to content