JADŁOSPIS  OD  04.04.2022r. DO 08.04.2022r.

JADŁOSPIS  OD  04.04.2022r. DO 08.04.2022r.
PONIEDZIAŁEK 04.04.2022
Zupa neopolitańska Alergeny –,1,3,7,9, 250 g
Naleśniki z twarogiem i  musem truskawkowym Alergeny –1,3,7, 350 g
Smoothie owocowe    
Woda niegazowana   150 g
WTOREK 05.04.2022
Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki Alergeny –,7,9, 250 g
Kotlet mielony smażony Alergeny – 1,3,7, 150 g
Ziemniaki z koperkiem   150g
Surówka mizeria    
Kompot owocowy Alergeny –,7 150g
ŚRODA 06.04.2022
Zupa koperkowa z klopsikami Alergeny – ,7,9, 250g
Fasolka po bretońsku Alergeny – 1,3,7, 400g
ziemniaki    
Woda niegazowana    
CZWARTEK 07.04.2022
Zupa barszcz czerwony Alergeny -7,9, 250g
Potrawka z kurczaka Alergeny-1,7 100g
ryż   150g
surówka warzywa na parze( brokuł, kalafior, mini marchewka)    
Kompot owocowy   150 ml
PIĄTEK 08.04.2022
Zupa krupnik z natką pietruszki Alergeny – 1,3,7,9 250g
Kostka z dorsza z serem Alergeny-1,3,4, 400g
Ziemniaki opiekane w piecu   100g
Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i jabłkiem   100 g
Budyń śmietankowy z sokiem malinowym Alergeny –7, 90 ml
Woda niegazowana   150g

Alergeny do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

 

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki

 

Uczestniczymy w programach:

bezpieczne_wakacje_180_150
Skip to content