JADŁOSPIS  OD  02.01.2023r. DO 05.01.2023r.

JADŁOSPIS  OD  02.01.2023r. DO 05.01.2023r.
PONIEDZIAŁEK 02.01.2023
Zupa  pomidorowa z ryżem

 

Alergeny –,1,3,7,9, 250 g
Racuchy posypane cukrem pudrem Alergeny –1,3,7, 400 g
Koktajl truskawkowy Alergeny –7, 100g
Woda niegazowana   150 g
WTOREK 03.01.2023
Zupa ogórkowa z natką pietruszki Alergeny –,7,9, 250 g
Gulasz z szynki w sosie własnym Alergeny – 1,3,7, 120 g
Kasza jęczmienna   150g
Surówka buraczki czerwone   100g
Woda niegazowana   150 ml
ŚRODA 04.01.2023
Zupa szpinakowa z jajkiem Alergeny – ,7,9, 250g
Kopytka okraszane cebulką Alergeny – 1,3,7, 400g
Mini marchewki gotowane   100g
Kompot owocowy z czerwonych owoców   150ml
CZWARTEK 05.01.2023
Zupa szefa kuchni z czerwonej soczewicy Alergeny -9, 250g
Kurczak w sosie serowym Alergeny-1,7 100g
Ryż gotowany   150g
Surówka : kalafior i brokuł gotowany polany sosem jogurtowym Alergeny-7 100g
Woda  niegazowana   150g

Alergeny do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

 

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki

 

Uczestniczymy w programach:

bezpieczne_wakacje_180_150
Skip to content