JADŁOSPIS  OD 01.10.2020  DO 02.10.2020

JADŁOSPIS  OD 12.10.2020  DO 16.10.2020

JADŁOSPIS  OD 12.10.2020  DO 16.10.2020
PONIEDZIAŁEK 12.10.2020
Zupa  jarzynowa z koperkiem

 

Alergeny –,9, 250 g
Racuchy posypane cukrem pudrem Alergeny –1,3,7 400 g
Napój: woda niegazowana   150 g
WTOREK 13.10.2020
Zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty Alergeny –7,9, 250 g
Schab pieczony w sosie własnym Alergeny – 1,3,7, 150 g
Kasza jęczmienna   180g
Buraczki czerwone    
Woda niegazowana   150 ml
CZWARTEK15.10.2020
Zupa krem paprykowy Alergeny -9 250g
Kotlet drobiowy panierowany płatkami kukurydzianymi Alergeny-1,3,7 100g
Ziemniaki z koperkiem

 

  180g
Surówka z selera z rodzynkami Alergeny-1,7 150g
Woda niegazowana   150g
PIĄTEK 16.10.2020
Zupa  paryżanka Alergeny – 7,9, 250g
Pulpety rybne w sosie pomidorowym Alergeny-1,3,4, 90g
Ziemniaki z koperkiem   180g
Surówka  ze świeżej kapusty, jabłka i marchewki   150g
Woda niegazowana   150ml

Składniki potraw i alergenów wchodzących w skład jadłospisu znajdują się do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

 

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki

 

 

 

Uczestniczymy w programach:

bezpieczne_wakacje_180_150