JADŁOSPIS  OD 01.10.2020  DO 02.10.2020

JADŁOSPIS  od 18.01.2021 do 22.01.2021

JADŁOSPIS  OD 18.01.2021  DO 22.01.2021
PONIEDZIAŁEK 18.01.2021
Zupa krem z   białych warzyw

 

Alergeny –7,9, 250 g
Makaron z twarogiem, musem truskawkowym Alergeny –1,3,7 400 g
Napój: woda niegazowana   150 g
WTOREK 19.01.2021
Zupa  barszcz czerwony Alergeny –7,9, 250 g
Kotlet schabowy Alergeny – 1,3,7, 100g
Ziemniaki z koperkiem   180g
Surówka marchewka z groszkiem Alergeny – 1,7, 150g
Woda niegazowana   150 ml
ŚRODA 20.01.2021
Zupa pomidorowa z ryżem Alergeny – 3,7,9, 250g
Kluski śląskie z sosem pieczarkowym Alergeny – 3,7 350g
Woda niegazowana   150ml
CZWARTEK 21.01.2021
Zupa krupnik z natką pietruszki Alergeny -9 250g
Pulpety wieprzowe w sosie śmietanowo koperkowym Alergeny-1,3,7 100g
Kasza kus kus   180g
Surówka buraczki   150g
Woda niegazowana   150g
PIĄTEK 22.01.2021
Zupa  serowa Alergeny – 7,9, 250g
Paluszki rybne Alergeny-1,3,4, 90g
Ziemniaki z koperkiem   180g
Surówka z kiszonej kapusty Alergeny – 7, 150g
Woda niegazowana   150ml

Składniki potraw i alergenów wchodzących w skład jadłospisu znajdują się do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

 

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki

 

 

 

 

Uczestniczymy w programach:

bezpieczne_wakacje_180_150