Jadłospis 14.05.2018 – 17.05.2018

JADŁOSPIS od 14.05.2018  do 18.05.2018
PONIEDZIAŁEK 21.05.2018
Zupa krupnik Alergeny – 9 250g
Spaghetti z makaronem Alergeny – 1,3, 200g
Woda nie gazowana z cytryną 100ml
Owoc: banan 90g
WTOREK 22.05.2018
Zupa koperkowa Alergeny – 7,9, 250g
Kotlety rybne Alergeny – 1,3,4, 100g
Ziemniaki  z koperkiem 180g
Surówka z selera z rodzynkami, słonecznikiem i orzechami Alergeny- 1,3,,5,11, 150g
Woda niegazowana z cytryną 100ml
Sok wyciskany- z jabłek, marchwi i jabłka 100 ml
ŚRODA 23.05.2018
Zupa jarzynowa Alergeny – 7,9 250g
Pieczeń z indyka w sosie własnym Alergeny – 1,3, 70g
Kasza bul gur 150g
Surówka marchewka z jabłkiem Alergeny – 7, 150g
Woda niegazowana z cytryną 100ml
Budyń śmietankowy z sokiem malinowym Alergeny – 1,7, 100ml
CZWARTEK 24.05.2018
Zupa pomidorowa z makaronem Alergeny – 1,3,9, 250g
Pulpety wieprzowe w sosie Alergeny -1,3,7, 70g
Ziemniaki z koperkiem 180g
Surówka colesław Alergeny -3,7, 150g
Woda niegazowana z cytryną 100ml
Sok wyciskany z jabłka, marchwi, buraka 100g
PIĄTEK 25.05.2018
Zupa paryżanka Alergeny -9, 250g
Naleśniki z twarogiem i cukrem pudrem Alergeny – 1,3,7 200g
Woda niegazowana z cytryną 100ml
Koktajl z truskawek Alergeny – 7 100g

 

Składniki potraw i alergenów wchodzących w skład jadłospisu znajdują się do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

 

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki

 

 

 

Uczestniczymy w programach:

bezpieczne_wakacje_180_150