Jadłospis od 10.12.2018  do 14.12.2018

PONIEDZIAŁEK 10.12.2018

Zupa fasolowa Alergeny –7,9, 250 g
Naleśniki z twarogiem posypane cukrem pudrem   Alergeny –1,3,7, 200 g
Woda niegazowana z cytryną 150g
Sok wyciskany z marchwi, jabłka, buraka Alergeny – 3,7 100g

WTOREK 11.12.2018

Zupa pieczarkowa z makaronem Alergeny -1,3,7,9, 250g
Kotlet mielony wieprzowy Alergeny – 1,3,7 70g
Ziemniaki z koperkiem 80g
Surówka buraczki czerwone 150g
Kompot z gruszek 90g

ŚRODA 12.12.2018

Zupa krem koperkowy Alergeny –,7,9 250g
Potrawka z kurczaka Alergeny –1,,7, 150g
ryż 100 g
Ogórek kiszony 80g
Woda niegazowana z cytryną 150ml

CZWARTEK 13.12.2018

Rosół z makaronem Alergeny – 7,9, 250g
Kotlet schabowy Alergeny-1,3,7 100g
Ziemniaki z koperkiem 180g
Surówka marchewka z groszkiem 150g
Kompot owocowy z jabłek 150 ml

PIĄTEK 14.12.2018

Pomidorowa z ryżem i natką pietruszki Alergeny – ,7,9, 250g
Kostka z dorsza z serem Alergeny-1,3,4, 80g
Ziemniaki z koperkiem 180g
Surówka z kapusty kiszonej, jabłka i marchewki 150g
Woda niegazowana z cytryną 150ml

Składniki potraw i alergenów wchodzących w skład jadłospisu znajdują się do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

 

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki

 

Uczestniczymy w programach:

bezpieczne_wakacje_180_150