Jadłospis od 15.10.2018  do 19.10.2018

JADŁOSPIS od 15.10.2018  do 19.10.2018

PONIEDZIAŁEK 15.10.2018

Zupa pomidorowa z makaronem Alergeny –7,9, 250g
Kotlet mielony Alergeny – 1,3,7, 100g
Ziemniaki z koperkiem 100g
Surówka sałata lodowa z pomidorem i ogórkiem Alergeny – 100g
Woda niegazowana  z cytryną 100ml
Sok wyciskany z jabłka buraka marchwi 90

WTOREK 16.10.2018

Zupa  grochowa Alergeny -9, 250g
Kluski śląskie  z sosem pieczarkowym Alergeny – 1,3,7 70g
Marchewka z ananasem Alergeny -,3,7 100g
Kompot owocowy z gruszek 100ml

ŚRODA 17.10.2018

Zupa  barszcz  ukraiński Alergeny –1,7,9 250g
Gulasz wieprzowy z warzywami jesiennymi Alergeny – 1,3,7 70g
Kasza owsiana
mizeria Alergeny – 7,
Woda niegazowana z cytryną 100ml

CZWARTEK 18.10.2018

Zupa krem z dyni Alergeny – 7,9, 250g
Pałki z kurczaka Alergeny-1, 100g
Ziemniaki z koperkiem 180g
Groszek z marchewką Alergeny-1,7 100g
Kompot owocowy ze śliwek 100g

PIĄTEK 19.10.2018

Zupa krupnik Alergeny – 1,7,9, 250g
Dorsz w panierce pieczony w piecu Alergeny-1,3,4, 200g
Ziemniaki z koperkiem 100g
Surówka z białej kapusty Alergeny – 7, 100g
Woda z cytryną 100ml
Gofry Alergeny – 1,3,7, 90 ml

 

Składniki potraw i alergenów wchodzących w skład jadłospisu znajdują się do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

 

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki

 

Uczestniczymy w programach:

bezpieczne_wakacje_180_150