Jadłospis od 28.01.2019  do 01.02.2019

JADŁOSPIS od 28.01.2019  do 1.02.2019
PONIEDZIAŁEK 28.01.2019
Zupa  krem paprykowy   Alergeny –7,9, 250 g
Filet z piersi indyka pieczony w sosie własnym   Alergeny –1,3,7, 70 g
Kasza kuskus     180g
Woda z cytryną   150 ml
Surówka z sałaty lodowej, pomidora, ogórka Alergeny 150g
WTOREK 29.01.2019
Zupa rosół z makaronem Alergeny -,7,9, 250g
Pieczeń rzymska z jajkiem w środku Alergeny – 1,3,7 200g
Ziemniaki z koperkiem   150g
Surówka z fasoli szparagowej Alergeny – 1,7 90g
Kompot jabłkowy    
ŚRODA 30.01.2019
Zupa krupnik z natką pietruszki Alergeny –,7,9 250g
Naleśniki z twarogiem cukrem pudrem i musem truskawkowym Alergeny –1,3,7, 250 g
Woda niegazowana z cytryną   150g
Sok wyciskany z jabłka marchwi, buraka   90ml
CZWARTEK 31.01.2019
Zupa barszcz biały na kiełbasce Alergeny -,7,9, 250g
Pulpety z szynki w sosie śmietanowo- koperkowym Alergeny – 1,3,7 120g
Kasza gryczana   150g
Surówka buraczki czerwone Alergeny – 1,7 90g
Kompot gruszkowy   150 ml
PIĄTEK 1.02.2019
Zupa  fasolowa Alergeny – ,7,9, 250g
Kostka z dorsza z serem Alergeny-1,3,4, 80g
Ziemniaki opiekane   180g
Surówka z selera z rodzynkami Alergeny-7,9 150g
Woda niegazowana z cytryną   150ml
Gofry z cukrem pudrem Alergeny – 1,3,7 100g

ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne

Uczestniczymy w programach:

bezpieczne_wakacje_180_150