JADŁOSPIS od 17.09.2018  do 21.09.2018

JADŁOSPIS od 17.09.2018  do 21.09.2018

PONIEDZIAŁEK 17.09.2018

Zupa krem paprykowy Alergeny –7,9, 250g
Sznycel z piersi kurczaka Alergeny – 1, 100g
Kasza bul gar   100g
Surówka z sałaty lodowej i pomidora Alergeny – 3,7 100g
Woda niegazowana  z cytryną   100ml

WTOREK 18.09.2018

Zupa  krupnik Alergeny -9, 250g
Kotlet mielony Alergeny – 1,3,7 70g
 Ziemniaki  z koperkiem   180g
buraczki Alergeny -,3,7 100g
Kompot owocowy z jabłek   100ml

ŚRODA 19.09.2018

Zupa  pieczarkowa Alergeny –1,7,9 250g
Naleśniki z twarogiem i cukrem pudrem Alergeny – 1,3,7 70g
Woda niegazowana z cytryną   100ml
Sok wyciskany z buraka, jabłka , marchwi   90ml

CZWARTEK 20.09.2018

Zupa marchwianka Alergeny – 7,9, 250g
strogonow Alergeny-1, 100g
Kasza jęczmienna pęczak   180g
Surówka ogórek małosolny własnej roboty   100g
Kompot owocowy ze śliwek   100g

PIĄTEK 21.09.2018

Zupa pomidorowa z makaronem Alergeny – 1,7,9, 250g
Paluszki rybne

 

Alergeny-1,3,4, 200g
Ziemniaki z koperkiem   100g
Surówka z marchewki i ananasa Alergeny – 7, 100g
Woda z cytryną   100ml
Sok wyciskany z jabłka buraka marchwi   90 ml

Składniki potraw i alergenów wchodzących w skład jadłospisu znajdują się do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

 

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki

Uczestniczymy w programach:

bezpieczne_wakacje_180_150