JADŁOSPIS od 18.06.2018  do 21.06.2018

JADŁOSPIS od 18.06.2018  do 21.06.2018

PONIEDZIAŁEK 18.06.2018

Zupa owocowa z makaronem Alergeny –1,3, 7, 250g
Potrawka indyka  w sosie warzywnym Alergeny – 1,7,9 200g
Ziemniaki z koperkiem   100g
Surówka sałata ze śmietaną Alergeny – ,7,  
Woda nie gazowana z cytryną   100ml
Koktajl truskawkowy Alergeny – 7, 250g

WTOREK 19.06.2018

Zupa z białych warzyw Alergeny – 7,9, 250g
Pieczeń z szynki w sosie pieczarkowym Alergeny – 1,7 70g
Kasza jęczmienna pęczak   180g
Surówka z selera z rodzynkami Alergeny -7,9 100g
Woda niegazowana z cytryną   100ml
Lody  śmietankowe Alergeny – 1,3,7  

ŚRODA 20.06.2018

Zupa krem paprykowy Alergeny –1,7,9 250g
Naleśniki z twarogiem i musem truskawkowym Alergeny – 1,3,7 70g
Woda niegazowana z cytryną   100ml
Batonik z bakaliami Alergeny- 1,3,5,7,8,11 90ml

CZWARTEK 21.06.2018

Zupa krem ze szparagów Alergeny – 7,9, 250g
Spaghetti z makaronem Alergeny-1, 200g
Ogórek  małosolny własnej roboty   100g
Woda z cytryną   100g

 

Składniki potraw i alergenów wchodzących w skład jadłospisu znajdują się do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

 

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki

Uczestniczymy w programach:

bezpieczne_wakacje_180_150