Jadłospis od 07.05.2018 do 11.05.2018

JADŁOSPIS *

 Od 07.05.2018  do 11.05.2018

PONIEDZIAŁEK 7.05.2018*
Zupa szczawiowa z jajkiem

Alergeny-3,7,9.

250g
Klopsy z indyka w sosie bazyliowo–pomidorowym

Alergeny:1,3,7

70g
Ziemniaki z koperkiem 180g
Surówka : pomidory z mozzarellą

Alergeny: 7

150g
Kompot jabłkowy 150ml
WTOREK 8.05.2018*
Zupa krem marchewkowy z grzankami

Alergeny- 1,3,9,

250g
Słodkie kluski z twarogiem

Alergeny:1,3,7

200g
Surówka  marchewki i ananasa

Alergeny: 7

150g
Napój woda niegazowana z cytryną 150ml
ŚRODA  9.05.2018*
Zupa: botwinka

Alergeny:,7,9

250g
Bioderka z kurczaka 120g
Ziemniaki z koperkiem 180g
Surówka szparagi na parze 150g
Napój woda niegazowana z cytryną 150ml
Sok wyciskany z marchwi, jabłka, buraka 100g
CZWARTEK 10.05.2018*
Zupa  brukselkowa

Alergeny:7,9.

250g
Schabowy zawijas z papryką czerwoną i serem

Alergeny- 7,9

70g
Ziemniaki z koperkiem 180g
Surówka z czerwonej kapusty z rodzynkami 150g
Lemoniada cytrynowa 150ml
PIĄTEK 11.05.2018*
Zupa pomidorowa z makaronem

Alergeny:1,3,7,9

250g
Ryba pieczona w piecu z sosem śmietanowym

Alergeny:4,7.

200g
Kasza jęczmienna perłowa 150 g
Surówka: sałatka wiosenna 180g
Kompot z truskawek 150ml

 

  • Składniki potraw wchodzących w skład jadłospisu znajdują się do wglądu u intendenta szkoły.

 

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki

Uczestniczymy w programach:

bezpieczne_wakacje_180_150